Hergé, Chanel og ægteparret Eames

London er en drøm af museer og udstillinger! Det er København måske også, men det forsvandt desværre lidt blandt hverdag, venner og andre kulturelle tilbud. London er jo ikke for evigt og der skal fyldes godt op på oplevelseskontoen – derfor har jeg allerede set flere udstillinger her end jeg har gjort de sidste mange år i København.

Ved et tilfælde opdagede jeg en udstilling om Chanel i Saatchi Gallery “Mademoiselle Privé” – en gratis en af slagsen! Jeg væbnede mig med tålmodighed og placerede mig i den mange meter lange kø af damer med Chaneltasker – aldrig før har jeg set så stor en samling af tasker, sko og andet accesories med det ikoniske CC logo udenfor en Chanelforretning. Heldigvis var det ventetiden værd. 3 etager i galleriet var forvandlet til en smuk, æstetisk og interaktiv udstilling om Chanel-husets historie og  kreationer. En app guidede mig noget så fint gennem udstilling. Jeg gik derfra med et stort smil og en lykkefølelse – den følelse, når byen stadig er stor og ukendt og man tænker “bor jeg virkelig her?!”.

Coco Chanel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min veninde Lise og jeg var forbi Victoria and Albert Museum og se en særudstilling om sko gennem tiden – “Shoes, pleasure & pain”. Imponerende hvor forskelligt sko defineres og bæres, der ligger så meget udtryk i denne beklædningsgenstand.

Shoes Pleasure and pain

 

Sommerset House viste en lille udstilling om manden bag Tintin, Hergé. Besøget ledte tankerne hen på barndommen hos mormor og morfar, hvor jeg sad klistreret til båndoptageren i køkkenet og hørte Tintin lydbøger. Jeg tror jeg vil til at læse de tegneserier igen, da jeg er sikker på, historierne vil få en anden betydning.

Tintin

 

Inden “lukketid” nåede jeg udstillingen “The work of Charles and Ray Eames” på Barbican. De fleste kender nok designerparret Eames for deres ikoniske stole, men de er jo så meget mere. En eksplosion af kreativitet, der bevægede sig i felterne indenfor fotografi, film, arkitektur, trade shows, møbler og produktdesign. Ud over møbler, skitser og artwork viste udstillingen også nogle af deres breve til hinanden og til samarbejdspartnere. Breve der så fint viser deres kærlighed til hinanden og som et et bevis på, at de fysiske breve bare er noget andet end en mail.

The world of Ray and Charles EamesThe world of Ray and Charles Eames_letters

 

Hver enkelt udstilling har ført mig til en ny London bydel og til steder, som jeg helt sikkert skal besøge igen, når de er badet i sommerens solstråler.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Everyday og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Hergé, Chanel og ægteparret Eames

  1. Anja Bræstrup siger:

    Hvor skriver du bare godt – er så inspireret😊

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s